onsdag 10 februari 2010

Vinterrök

Ett inlägg - inte fullt så djuplodande deppgrått och grubblande - med fokus på kyla, vinterrök och skönhet i kylan.

I kväll var det vackert på väg hemåt på matarbussen. Vackert då köldröken likt älvor som dansar på ängarna om somrarna så dansar köldröken sina slöjor kring lyktor och hus. Det är som en gammaldags film från London där allt alltid filmades i svart vitt och med massor med rök . Man ser väggen framför sig med köldrök och så kör man in i den. Det som var svart men klart utanför bussen förändras med en gång. Bussen hamnar inuti någon sorts ficka av rök som mjukar upp allt utanför. Så försvinner röken och allt blir klart igen.

Så kommer nästa sjok med rök. Visst är det kallt. Kyla kan man klä sig för. När temperaturen diffar med dryga 10 grader nedåt under minussträcket så är det lite svårt att klä sig för kylan. Men lager på lager och allt det där.

Men man måste stanna upp och titta, njuta av kylans fix och trix med naturen. Det är mäktigt. Visst är det kallt men det är vackert. Och det är fasen så mycket mer spännande med det här än med 0 gradigt och slask för där kan man tala om grådeppigt - fy satan.

//C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar